Weblog - můj webový diář :)

4. 1. 2005

4.1.2005
Pája - 22:24 | [Kategorie: Osobní] | permalink
Dnešek se u mě točil kolem pomoci postiženým po zásahu vlnou tsunami.

Nejprve mě (na první pohled) rozveselil Email s předmětem: "Sbírka na pomoc oblastem postiženým tunami", potom jsem dostal zlost, jak někdo může napsat oficiální mail a udělat překlep už v předmětu. A to nemluvím o tom, že uvnitř Emailu byl jeden hutný blok písmen - odstavce žádné :(

Pak jsem si zkontroloval přírůstky za včerejšek na www.Hoax.cz - (poplašné zprávy, řetězové Emaily ....) a nevěřil jsem svým očím. Zpráva ze třetího ledna 2005 píše o tom, že nějaký "dobrák" posílal lidem oznámenky, že jejich příbuzný díky tsunami zemřel.

Protože nelze udělat "permalink" na onu zprávu, odcituji ji zde celou Muž rozesílal hoaxy rodinám hledajícím příbuzné po neštěstí v Asii 03.01.2005 Britská policie zatkla 40ti letého muže, který je obviněn z rozesílání podvodných e-mailů příbuzným a přátelům obětí tsunami v Asii, kteří umístili svoji žádost na serveru Sky News. Podvodník se vydával za člena vlády a informoval, že pohřešovaná osoba je mrtvá. E-maily byly rozeslány z adresy ukgovfoffice@aol.com. Policie zároveň prohlašuje, že by vláda k informování o úmrtí příbuzného nepoužila e-mail.

Autor: Josef Džubák

Co byste takovému člověku udělali vy ? Chápete někdo jeho pohnutky ?

Předchozí: Záhadná tabulka
Následující: 10. jízda na koni

Kategorie

Archiv příspěvků

Nekomentované odkazy