Weblog - můj webový diář :)

10. 1. 2005

Snaha o likvidaci ICQ ?
Pája - 15:00 | [Kategorie: Osobní] | permalink
Během krátké doby mi dorazila další zpráva varující před nebezpečným virem, který se má údajně aktivovat v 15:00. Negativní reakce mnoha uživatelů na obdržení podobných fám vypovídá o zaplňování seznamů blacklistu - ignorovaných uživatelů a někdy i úvahy o zrušení využívání tohoto způsobu komunikace.

Možná stojí za úvahu se zamyslet nad tím, jestli nedochází k postupné likvidaci ICQ díky hlouposti autorů podobných rádoby žertíkům a naivity uživatelů?

Chci tím říct následující: Přijde li Vám nějaké varování, kde bude napsáno něco o viru a/nebo bude tam požadavek na poslání všem, tak to NEROZESÍLEJTE ! Zkuste se přitom kouknout na stránky o Hoax-ech, tam již určitě bude poznámka o tom, že se jedná o falešný poplach

====================

Příklady falešných varování:

Pokud ti došla tato zpráva okamžitě ji přepošli všem co máš v ICQ seznamu protože se přes ICQ šíří virus přesně v 15:00 všichni co budou na ICQ Online budou nakaženi velmi nebezpečným virem neváhej a pošli to všem i těm co jsou OFFLINE protože by mohli být nakaženi oni Původní verze:

Hi! Posli prosim vsetkym svojim kontaktom spravu ze nemaju do svojho Contactlistu prijmat Beavisa. Je to virus, ktory ti sformatuje disk a ked ho ma jeden z tvojich kontaktnych osob spravi to iste aj tebe..

Opakovaný vtip... :-(

Vysla nova verze Beavisa pod nazvem Lolita. Tak posli prosim vsem svojim kontaktum zpravu ze nemají do svého Contactlistu priíjmat Lolitu. Je to virus, ktery se siri hlavne po icq. Prvni odesle tvoje osobni informace a dokumenty na internet a pak ti sformatuje disk. Kdyz ho ma jeden z tvých kontaktních osob udelá to samé i tobe...uz hodne lidi tuhle zpravu podcenilo tak neudelej tu samou chybu!

Předchozí: 10. jízda na koni
Následující: O šikovných kolegyních

Kategorie

Archiv příspěvků

Nekomentované odkazy