Weblog - můj webový diář :)

24. 12. 2005

Vánoce s klasickým průběhem
Pája - 21:37 | [Kategorie: Osobní] | permalink
Nevím jak prožíváte vánoce vy, ale já je poslední dobou mám skorem stejné zvláště pak o "Štědrý den"

Pár dnů předtím dřu jako kůň a dokonce jezdím do Prahy na školení k nové verzi programu a to vždy na jeden den někdy mezi 19.-22. prosincem. Nová verze vždy reaguje na změny v zákonech, jejichž platnost nastává v lednu. (Letos máme mít změnu v lednu i v únoru) ...

Tím pádem ale 24.prosince ráno nejsem schopen vstát dříve jak v půl jedenácté ráno a hraji tak nepsanou soutěž s mamkou - vstanu dřív sám než budu nemilosrdně vyhozen mamkou ?

Letos se mi povedlo vstát tak akorát, abych po vypití ranní kávy byl vyhnán na svůj obvyklý úkol a to zdobení stromečku. To v první fázi spočívá v nasazení světýlek na větvičky umělého stromku a jejich následné přezkoušení. Posledních pět let je to spestřeno o hledání rozbité žárovky, jež způsobuje že nesvítí ani zbytek žárovek. Stejně tak i dnes, opět byla jedna z žárovek nefunkční. Kdoví jak to vzniká, protože mi přišlo, že dneska jsem určitě se žárovičkami neklepl o žádný kus nábytku, jisté je že mě čekalo zkoušení jedné žárovky po druhé. Byla to dneska až ta nejposlednější žárovka ...

Po bezmasém obědě (respektive u nás letos po bramborech a rybím filé) mě čekalo slastné nedělání vyjímečně spestřené o žádosti drobné pomoci s výrobou bramborového salátu - letos kupodivu jen typu "dones ze sklepa ...."

A pak večer dárečky a sledování nové pohádky na ČT1 ...

... Je to zvláštní, ale Štědrý den si už po mnoho let nedokážu spestřit, je to vždy takováhle "nuda" či "rutina". Dříve jsme na chvilku vyráželi slavit svátek (tehdy) malé Evičky, ale teď si nedokážu najít nic rozumného a vhodného :-/ .... Narozdil od Silvestra, kdy mám nápadů dost a posledních pět silvestrů jsem strávil naprosto jinak než ty předchozí.

Je to snad způsobeno tím, že nekouřím a nepiju, respektive nechodím do hospod ?!?

Předchozí: Harry Potter a Ohnivý pohár
Následující: Sny a astrální cestování (6.)

Kategorie

Archiv příspěvků

Nekomentované odkazy