Weblog - můj webový diář :)

7. 11. 2006

Volby do zastupitelstva (4.)
Pája - 22:30 | [Kategorie: Osobní] | permalink
Dnes měla na radnici proběhnout ustavující schůze nového zastupitelstva. Zastupitelstvo bylo řádně svolané, leč dnes odpoledne byla v přízemku magistrátu cedule s textem programu zastupitelstva (a směrovkou do čtvrtého patra) přelepena Áčtyřkou, kde bylo červeným fixem napsáno slovo "ODLOŽENO". Papír byl zvěrohodněn razítkem a nějakou muří nohou.

Kamarád mi krátce kolem třetí hodiny odpolední řekl, že je to "definitivně" kvůli stížnosti na volby v Mostě. S uspokojením jsem konstatoval, že do toho konečně někdo šlápnul. Svoji stížnost totiž musel doručit nejpozději v pátek na podatelnu Krajského soudu....

V deset hodin dopoledne v zasedačce, kde se mělo ono zastupitelstvo konat, byl nějaký hluk. Ukázalo se že zasedání nakonec proběhlo.

Dění, jež proběhlo ve 14 hodin v kanceláři primátora a vpředsálku před kanceláří mi uniklo, byl jsem jinde, ale pokud se podíváte na záznam zpráv TV DAKR, tak to uvidíte.

Bojím se že to bude mít dohru, což naznačil příspěvek ve zprávách televize DAKR, jež naznačila že je zvolen nový primátor. Starý s tím pochopitelně nesouhlasí, takže zítra v 9 hodin bude na magistrátě "bugr", až se ti dva začnou dohadovat, kdože to tedy vlastně vládne městu a zdali bylo ustavující zasedání platné či ne.

Přestože je podaná stížnost na výsledek voleb, nemá tato stížnost odkladný účinek, takže starý primátor nemá pravdu, že zasedání bylo neplatné. Otázka je, z jakého důvodu to zasedání pokoušel odvolat, pokud to bylo kvůlima oné stížnosti, tak by si zadělal na problém.

Uvidíme zítra ...

Tolik tedy pohled můj. A co noviny ? Dnes jsem si povšiml těchto článků:

ČT24 kromě článku má i videoreportáž, jež pak byla použita ve zpravodajských relacích. "Město Most podle sdružení Mostečané Mostu dluží 670 mil Kč a denně to stoupá" konstatuje se ...

Ta samá zpráva, ale podaná trošku jinak (SBD Krušnohor si jednalo soukromě) na IDNES

Předchozí: Bóbika se vrací (2.)
Následující: Volby do zastupitelstva (5)

Kategorie

Archiv příspěvků

Nekomentované odkazy