Weblog - můj webový diář :)

24. 1. 2006

Viry oslavily 20 let existence (?)
Pája - 22:41 | [Kategorie: Osobní] | permalink
Počítačové viry slaví 20. narozeniny. Úplně první vir, který se jmenoval Brain (Mozek), se objevil v prvních týdnech roku 1986. Na svých webových stránkách o tom píše BBC. V současnosti je virů přes 150 tisíc a řada z nich je velmi propracovaná.

Krásná a stručná zpráva z Webu IDNES ze sekce Věda a technika Zvláštní na tom jsou dvě věci. Po přečtení tohodle článku zjistíte, že 20 let je viru Brain i když: Virus se objevil v lednu 1986, avšak napsán mohl být již o něco dříve, neboť jeho rozšíření potřebovalo určitý čas. Navíc si domyslíte, že vir fungoval na MS-DOS ...

TECHNET, který patří do rodiny IDNES má o této události svůj článek, ale pojmenoval jej správněji - Viry pro platformu Microsoft slaví 20 let existence, neboť ... již v roce 1949 popsal matematik John von Neuman program, který se sám replikoval - říká tento článek. který následně zmiňuje hru "Core Wars" a následně "antivir" (spíše Remover) "Reeper" z konce šedesátých let a dále upozorňuje na první vir na Apple z roku 1981 "ELK Cloner"

Kolik let tedy slaví počítačové viry ?

Předchozí: Nechuť z hraní DrD her (2.)
Následující: Vampíři a vlak

Kategorie

Archiv příspěvků

Nekomentované odkazy